20111123

Maaf...internet saya belum bayar....

Tak dapat nak update dah blog sejak akhir nih, sebab aku malas sebenar nya...hehehe...
tapi internet damn slow, sebab tak bayar lagi bil, ni semua abang aku ahh punye pasal....so...entah laa...
nak cerita...tapi banyak sangat mende nak cerita nye....pahtu..dah lame-lame lupe plak nak cite ape...so tak jadi laa nak post...baik main game....haishhh..tuh jelaaa....malas nak taip...k daaaa

20111115

The New Baker of the Cake House!

Assalamualaikumm....Jawab laa orang beri salam tuh......

Another 2 more days, i think...yes TWO more days....=_=, I'll be coming back home...and guess what???

WHAT????

I will get a job at bakery house...I will be the Miss Vanilla Icing....hehehe.... >.<
My mum search for it...and although the salary is not too much...but i will be in the place that full of cake!


Like the polka dots and the sheep on top!


Close up sheep...Baaa....!!!!
I get the picture from www.pinkcakebox.com
They have tons of cakes...Cute cakes...but is it tasty??? I hope so...

or why not I show you what I cook at my room before...it is also cute...

Cute right???

Hahaha...its look like s***. I think my cat will step on it...its called Rice Cooker Made Cekodok Manis...
That day, I put a lot of water maybe...and 1 egg....and its end up like Kuih Akok...
Same right??? but mine is cuter...lol!
Haishh...thats are the way of living in hostel...you have to cook by yourself...or not you will be hungry....
Actually...not really....but I need to cook.....because I will stay hungry all the time....!!!!

I hope I can bake cake on the holiday...I will post some here if I could...

Thats all...Thank you for reading!!!


Wajah barukah saya?!

Wajah barukah saya? Apa yang berwajah baru nya??? Aku buat pembedahan plastik kah??

OH TIDAKKK!!!!!

bukan lah beb...aku tukar header baru...dan sebelum ni background jiwang gila...atau gilerr...(apakah perbezaan nya di situ???) dan aku menukar kembali ke background lama...iaitu anime yang sedang tidur...@ tidooo....

macam aku..suka sangat tido petang..pastu malam-malam boleh tido pukul 3 pagi kan...TOLONGLAHHH....!!!


Gambar aku tuh weh yang jadi model makan ubi stelar tuh...ya UBI STELAR....name glamour ubi keledek je...aku kan bakal menjadi orang terengganu...so...kene laa cakap terengganu banyak...

engko tak paham??? ade aku kesah...

p/s: ubi stelar bakar memang sedap sangat...lebih-lebih lagi bile makan waktu ujan...uishhh...masyuk ahh...ni semua terperdaya dengan cerita korea My Girl satu masa dahulu...<3<3<3

20111112

Kelate demo!

Apo kabo demo dinuh??? Sehat ko blako? ko godio? Guane gamok ambo kecek gitu moh deh. Ambo nok wak post pasal klate nih. Tapi ambo tulih cikit-cikit jah....muge ambo nih tak dok maso ano loni nok tulis banyok-banyok ngoti...ambo tengoh busy main geim loni.

Demo tahu tok bakpo ambo suko sangat duk klate nih??? sebab dio gak ado nyo Nasi Kerabu....


Google image

Kalu nok oyak pasal nasi kerabu gak banyok gitu mo citer dio...kawe ado laa lecturer phd sosiology nih. Dio nih penulis skrip drama rtm. dio ado laa buat cito pasal nasi kerabu nih...tapi kawe tok penoh tengok agi laa cito dio nih...muge yo tok sei tunjuk....yo oyak ginih

"Nanti awak lapar, awak nak buke puase..."

ciiittt.....apo dio pikir kito ni budok tok pok agi ko nok buke pose tengok citer yo...holoh holoh...takpo laa...memang tok sei tengok pun...puah giloo....ari-ari yo suko tunjuk drama yo time maso yo ngaja laa...saing-saing kawe tok cekat nok oyak laa....nok muntoh ado tengok ari-ari nih....

Tapi ork...nasi kerabu ork...memey sedak gilo laa...sedak sengotti.....(silent s & e tuh, jadi ngoti jah). Kalu ado daging baka gak...huuiiiihhhh...memang ambo suko benar laa...ambo ni gilo ko daging...tapi gitu ah...ambo maintain jah slim agi....uiiihhhh....!!!!


Hok nih buke nasi kerabu deh...muge ye kaler jah biru...hahaha!

Nasi Kerabu nih ado mace-mace laa jenis yo.... Ado hok make nga aye, ike, daging...kepok, telur masin, gituh aja pun ado...tapi kat cafe asrama ambo jah. Sebab tokey asrama tuh dekut hapah....
Pahtu make laa nge kuoh tumis yo...sedak ngoti laa....

Ambo suko sangat nasi kerabu tapi hok suko skali daging baka jah...sebab ambo oyak doh kei satni hok ambo suko daging....okey laa....ambo nok gi ggateh basikal lu...kelik dulu deh...tata...

assalamualaikum...





20111020

When You Know the truth...but you can do nothing.

I found the truth.
The truth of my life.

1st the: "Pak! Pak!" words.
I know it is me. I know you actually mean it to me!
But...did I said anything about it?
I let it be. I let all of you tease me in front of the public.
I let all of those people be happy with their doings,
even I cried to death here,
so that I will not make things become more worse.
Hey man! do whatever jokes you want to do,
but I will not forget what are you doing to me!
I will not fade it through my memory simply like that
and I will not forgive you
because it hurt me most!

2nd: Don't put a hope on someone when actually it will get you back!
I will not believe any person in my whole life anymore.
Sorry...yeah SORRY!
but the significance face,
the face of triumph, "Yes she did said sorry at LAST!"
Sorry for twice! Twice!
and you did'nt blame me?
yeah, not blaming me, but you smashed it into my face!
OKAY! the promise then you make,
Is this it?!
Even if a person really have to be the dumb spectators,
or should I bring also a banner said, "Go, Go! My luvly friends YOU can DO IT!"
maybe I can make a POM POM dance there when they are working.
I only absent once!
only I have to wash my clothes, you don't believe it,
yes, I had a terrible headache, a head that you want to smash it to the wall,
then I need rest at my room,
I always had a PONSTAN with me,
and I took it several times this week, twice a day,
everyday,
and also a week before.

but, what can I do,
just accept the truth and I am the bad person of all.
I just don't want to voice out, because it will never make things change,
because you want it that way.
I always tell the harsh words, because its difficult for you to accept,
difficult to accept the truth!

Same goes to me,
Difficult to swallow 
the truth,
the facts,
the reality,
of your own life!

Ok, only me that have to sit back,
and reflect my doings,
whats the point!
the others?!
also do the same.
but it kept secret and silence.
I also dont want to drag anyone else here, but
PLEASE, its not only me!

but, nevermind.
it will be over yet,
I just need to be patience
for this 5 whole _____ years,
because I choose to be here,
and just accept,
swallow,
close my eyes, 
to the truth of my life!


Just smile, although you cry deep in your heart.

No one will understand me!
and don't need the others if it will be like this.
sorry!

20111017

When You are Alone

"When you are alone, You need Someone by your side...Immediately!"

I always feel alone lately,
although there are many people and citizens *haha...Be GOOD!* around me,
but I still feel alone.

Before then, my friends at Matrix always think that i'm the only child.
I asked WHY?
They said, "Because I see that u look like Lonely....hahahaha....."
Kijam betol.

Now, Yes I'm lonely.
I really need someone and something. Which is....


Teddy!
Yes, Teddy...but not Teddy Geiger!

Why not Me?! I can sing for you....For you I will...
 Sorry...But you are not for me to will....
 and also I need the
Smell,
the Taste, and
 the Feel of


Money!!!
I feel happy when I have money...
*bile duit elaun baru nak masuk ni...(T____T)

Teddy....when I feel lonely I will hug you teddy...
You are so soft, and also
Tender...
You are also cute...and
be side me when I sleep...

hmmm....Zzzzz.....Zzzzzzz....


I also need a lot of them...


because they are so cute...
the smaller the cuter....

I hope to get a new teddy....a white, pink, purple and red teddy bear...
Waaahhhh.....so many!!!
Giggle... :))


20111016

Friendship are like colours

Friendship are like colours
You choose black when its mysterious
You choose white for sincerity
You choose grey for dull
Orange when you are Happy
Red is the time when FURIOUS
Pink as it is,
Sweet and Lovely.
Blues for sharing those tears,
the blues in your days...

Colour when you Burn them
They will burnt prettily
and perhaps it burnt with smelly bloody dust!

Me, I can't choose any
Although rainbow is not permanent in me,
but nothing of them is
Acceptable and Understandable.



20111014

Shout Box!


I already get a shout box...maybe I can hear what other people comments me...and i feel free to hear anything from u!!! I just got it..and just to excited...*ketinggalan zaman sungguh!

Hope to get a good words...no war here...

can wait to see the respons from the others!!!

Start ur day with a saying...Ciao!

20111012

Kakiku yang Sakit Atit...!!!

Awak....saya sakit kaki awak...saya tak tahu laa wak...kaki saya ni macam-macam je awak....
Awak....saya nak balik umah awak...saya malas nak beli ubat kat klinik awak....
saya kedekut PITIH awak...saya nak manja dengan DADDY saya...saya nak abihkan duit bapak saya...

Awak...saya nak jumpa doktor hensem awak....sebabkan nanti dapat suami doktor awak...boleh laa beli LOTUS...bukan bunga teratai awak...CAR laa awak...WHEELCAR UCOP tak main ek....

P/S: Pelik bila Ketuat bertukar menjadi MONSTER!!!

Ketuat MONSTER! Google image
Ya ALLAH, Jauhkanlah diriku dari sebarang penyakit...Sembuhkanlah penyakit ku ini Ya ALLAH!!! Amin...

Fashionable Murder










The Wakeup Project. Inc

When I see the video, its really shocked me when the animals are "skinned alive". Their eyes are still blinking at that time without their skin there. I can feel that the animal really do S U F F E R to DEATH! I cannot think how could they do it, without even giving food to the animal, and they were in cage. I can see that the animal are whinning like crazy that they want to get out.

"Hey, Get me out of here!!!"

You see the bone are stuck out, become deaf and freeze to death out there. Please, stop it. I cant see it anymore. Friends out there please show your humanity....animality perhaps have more than Humanity.

Do not be An  "Earthlings"

20111006

I Think I Love You...

Semalam kan....eh...sebelum tuu...ASSALAMUALAIKUM....

sambung balik, Semalam kan saya bukak laa youtube nak cari lago ost korea yang lain sebagai memenuhkan koleksi saya....then saya search for Playfull Kiss OST.

Saya pun dengar-dengar laa lagu-lagu dye yang mane2 rase berkenan...pahtu saya terjumpa lah satu lagu yang dah lama saya cari....iaitu, I Think I Love You....

First tak tahu langsung tajuk lagu ni...saya dengar lagu ni masa tu kat kedai sushi....mesti laa die putar lagu-lagu jepun kan. Tak kan laa nak pasang lagu M Daud Kilau pulak kat kedai sushi. Pastu, tengah-tengah feeling dengar laa lagu ni...rase sesuai sangat laa dengan timing mase tu sebab kitorang (me n him) makan kat sana laa..biasalah mesti nak jiwang jepun cikit...

tapi of coz laa aku tak boleh nak mintak kan copy lagu tu dengan tuan kedai sushi tu. banyak laa pulak mase die nak layan lagu. lama la jugak dalam setahun aku cari lagu ni. then semalam, dengar-dengar teringat yang lagu ni aku cari selama ini...jiwang arr aku ni...tapi best ape....sb die feeling2 cikit....

video

and also the picture of us...!


20111001

This is my Love Story


Sebelum itu, Izinkan saya untuk ber"JIWANG" sebentar untuk malam ini.

Pertama kali saya cuba untuk mendedahkan kisah cinta saya di hadapan orang ramai. Walaupun ramai orang tahu yang saya sudah berpunya tapi jarang untuk saya menceritakan kisah cinta kami. Kerana bagi saya itu adalah privasi kami. Disini pun bukan saya mahu cerita lebeh-lebeh pun...Mungkin ingin aku rungkaikan tanda tanya bagi persoalan yang bermain di minda anda...

Sebelum itu, izinkan sekali lagi untuk saya bercerita siapakah lelaki yang bertahta di hati ini...
(Tiba-tiba rasa nak muntah, sebab memang ini bukan diriku yang sebenar. Jika anda kenali saya selama ini mesti anda juga bersetuju dengan saya)

Dia:
  • adalah orang Terengganu, yang sememangnya Bapak saya ANTI dengan orang Terengganu. (tak tahu macam mana nanti)
  • Telah mendapat 3 GAGAL dalam SPM nya....(sesungguhnya aku berbangga dengan pencapaian nya)
  • BUTA sebelah mata kirinya. Ramai orang tidak percaya akan hakikat ini begitu juga dengan saya pada mulanya. Kes Kecederaan: Kecik2 main wayar elektrik talipon yang tiang besar tu pastu tali wayar tu terputus lalu menyambar matanya.
  • Hanya anak FELDA. 
  • mula pandai membaca ketika darjah 4. KES: Suka ponteng kelas sebab nak main kat kolam ikan sekolah dan x tahu yang kene masuk kelas.
  • suka sangat menjual air tebu yang sememangnya ORI dan sedap.
  • suka makan JERING. (memang busuk!)
emmm...begitulah sedikit sebanyak. Kenapa saya mendedahkan kelemahannya?

Kerana bagi saya kelemahan itulah yang membuatkan dia lain daripada yang lain. Walaupun dia buta tapi dia masih lagi dapat hidup seperti manusia biasa. Walaupun kehilangan sebelah mata mungkin biasa bagi kita, begitu jugalah jika kita kehilangan satu kelebihan yang diberikan oleh ILAHI kita akan kurang sesuatu.

Bagi saya dia adalah seorang lelaki yang banyak mengajar saya erti kehidupan. Dia banyak membantu saya dari segi fizikal dan mental. Setiap perkara yang dihadapi dalam hidup ini senang dan susah juga saya akan kongsi bersama. Bagi kami itu adalah cara untuk merapatkan hubungan kami. Kerana saya juga tidak ramai kawan untuk memahami jiwa saya. Dia adalah teman hidup saya selama ini.

Kami bukanlah sepasang kapel yang selalu menjadi norma remaja sekarang untuk suka-suka. Kerana telah banyak kepahitan yang kami lalui selama ini. Amat rugi rasanya untuk memutuskan hubungan ini kerana segala kemarahan dan cacian yang kami terima dari ramai pihak tidak setuju dengan status kami berdua. Betul, Saya pelajar yang lebih cemerlang, tapi tidak bermakna lelaki yang lain memahami apa yang ada di lubuk hati ini.

Saya masih lagi teringat akan kata-kata rakan lelaki sekelas saya " Lelaki malang yang mana dapat pompuan macam engko ni??? Aku tak rela laa...." Anda dapat lihat? Berapa banyak lelaki zaman sekarang ini akan sanggup bertahan dengan perempuan macam saya? Sedangkan lelaki yang gaji beribu-ribu belum tentu lagi akan setia dengan teman nya. Bagi saya, ketakutan untuk mempercayai lelaki itu masih lagi dapat menguasai diri saya kerana saya mempunyai pengalaman yang besar dalam bidang itu.

Seperkara lagi, cincin yang menjadi tanda di jari ini juga menjadi tanda hubungan kami yang kami merancang untuk ke peringkat yang seterusnya. Atas anda untuk menilai apa makna hubungan kami, kerana saya tidak ada surat formal untuk mengatakan kami sudah bertunang. Tapi kalau sudah menjadi tanda orang, apakah maknanya lagi disini?

Sedikit sebanyak ada juga susahnya menjadi hak milik seseorang. Saya terpaksa menjaga hubungan saya dengan rakan-rakan dan juga dia. Tetapi, keluarga saya adalah yang lebih diutamakan. Kehormatan diri juga perlu dijaga.

Behave yourself!

Sememangnya saya lebih suka untuk menjadi bebas, keluar bersama kawan-kawan, dan juga bergurau senda. Tapi, selalu juga aku diingati "Jangan Cara Lelaki Lain". Payah laa....tapi terima jelah...Sebab ini laa aku payah nak cooperate dengan budak laki...juga aku tak suka orang nak menggedik dengan aku...lebih-lebih lagi type yang "just want to try something new...u know what I mean". Entah...kadang-kadang tak paham jugak dengan diorang. Tapi saya juga lebih selesa dengan keadaan begini.

Cinta itu sukar untuk dijelaskan dengan diungkapkan dengan setepatnya. Anda perlu merasai dahulu apa itu kepahitan cinta dan kemanisan cinta barulah ada dapat menilai apa maknanya CINTA.
Ramai juga kita lihat orang yang pernah bercinta serik untuk bercinta semula. Juga ramai yang tidak akan menerima apa itu CINTA. Anda jangan kata bahawa berCINTA itu suatu yang merugikan. Kerana saya Belajar banyak perkara melalui CINTA.

Tanpa CINTA saya tidak tahu bagaimana untuk mengasihi seseorang. Tanpa CINTA juga saya tidak tahu apa itu hati dan perasaan. Tanpa CINTA juga saya tahu apa itu makna PENGORBANAN. Saya disini bukan menggalakkan untuk anda bercinta. Tapi saya ingin mengubah persepsi orang yang melihat kepada hubungan cinta ini. Anggaplah bahawa setiap hubungan itu sebenarnya suatu yang serius dan penting. 

Atas anda untuk menilai entry ini. Saya tahu apa yang saya lakukan.
Disini nyatakan segalanya. 

20110928

Insaf Ketika di saat Akhir

 
- Kemunculan Imam Mahdi
- Kemunculan Dajjal
- Keturunan Hazrat Isa (AS)
- Kemunculan Yajooj n Majooj
... ... - Terbitnya matahari dari Barat ke Timur
- Pintu pengampunan akan ditutup
- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya
- Kabut selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shg mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya
- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan,
- Pemusnahan Kabah,
- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap,
- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung & bangunan akan runtuh
- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka.. Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi
Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan
Ku buatkan tempat di syurga baginya pada hari penghakiman kelak"
Copy and Paste From Wan Hidayat FB wall

20110917

Malam ini datang lagi...part 2

malam ini datang lagi...
di dalam keheningan malam ini bladder aku sukar dikawal...
bunyi selipar seret-seret mengingatkan aku supaya melupakan hajat di bilik air...(profesianal sikit)
tapi aku tak rela begini...kerana
menurut apa yang selalu dipesan oleh ibu-ibuku...(ya aku mmg ade byak ibu)
"JANGAN tahan shing shing...nanti dapat penyakit batu karang..."
aku pun terus merelated kan dengan ilmu bekas pelajar biologi matrikulasi dahulu...
"takde pun seingat aku tahan $#@&%* dapat penyakit batu karang...ke aku dah lupe fakta???"
ya....bile difikir balik kenapa perlu tahan????

OH! baru aku teringat. yang keluarga kucing selalu bertengkaran diluar. aku takut kena cakar lagi.
hmmmm...kesimpulan nya aku tak tahan sekarang....aku mahu pergi...
k....tata....

p/s: sesungguhnya semua kenyataan di atas hanya mengisi masa lapang dan bukan berkaitan dengan sesiapa....harap maklum.

20110821

Malam ini kah???



Petua oleh Imam Ghazali dan lain-lain ulama untuk cari mencari malam Lailatul Qadar

Jika awal ramadhan jatuh pada hari:

I) Ahad atau rabu “ malam qadar dijangka berlaku pada malam 29 ramadhan

II) Isnin - malam qadar dijangka berlaku pada malam 21 ramadhan;

III) Selasa atau jumaat - malam qadar dijangka berlaku pada malam 27 ramadhan;

IV) Khamis- malam qadar dijangka berlaku pada malam 25 ramadhan;

V) Sabtu- malam qadar dijangka berlaku pada malam 23 ramadhan

Kata sheikh abu hassan bahawa mula dia baligh, dia sentiasa dapat menghidupkan lailatul qadar pada malam yang tepat mengikut petua diatas.




Copy and Paste from friends wall Fauzan Mderis









Google images





Bersama-sama kita rebut peluang ini

20110818

Menu Hari ni, Esok dan Selamanya...

Menu hari ini:

Meggi Telur

Menu Esok:

Meggi Telur

Menu Lusa:




Megi Telur


Menu Akan datang:


Pisau Bunuh Diri!
dengan nota: CEPAT ANTA AKU BALIK UMAH!!!


Cepat laa Balik...(T____T)

20110817

Kenapa Saya Pilih Guru?

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera...yang berbahagia pembaca-pembaca blog gue sekalian...dan yang paling dikasihi adalah keluarga saya...of course laa ade tambahan sorang lagi untuk bilangan ahli keluarga yang tak official....ooopppsss!!!!

ok ya hari ni saya nak bercakap formal cikit boleh??? tapi...takpelah malas arr pulak...
mesti ramai jugak yang tertanya-tanya why i choose to be a teacher??? sebab result matriks aku teruk ke???? sebab aku takut tak dapat u ke??? sebab aku tak tahan amik subjek sains ke??? atau aku nak duit elaun je semata-mata??? tell me why....ok fellas...these are the reasons why i choose teaching as an primary school english teacher....Number 1 plz!!!

#1 I'm Happy to be Free Mind Expression and Not stick to only Theory of Science

Yes...aku dapat merasakan diriku tidak begitu gembira untuk berada dibahagian sains...walaupun aku boleh catch up dengan subjek tersebut...walaupun hakikatnya aku amat-amat malas untuk study....
FYI aku mendapat pointer yang boleh masuk u dan nilai nya (bukan nak bangga atau apa-apa just for information and something to take lesson from) 3.47...dan aku mmg layak untuk masuk u...tapi aku sudah nekad sejak awal2 lagi exam last ari tu aku akan grab for IPG and leave all my dream behind...to be a pharmacist is my dream...but to be a teacher is my future...then i feel happy to be happy with my people and i cannot stand to work with all of those medicine or somewhat...
although i got two interview at the same time same day but different places... but i have to lose 1 chance and grab the other one oppurtunity...
aku pun merasakan bidang sains akan menyebabkan kehidupan korang akan terbatas dan jiwa aku x akan boleh menghadapii keadaan itu kerana aku memang suke bebas.

#2: Its my job to be a teacher

Yes...with teaching I can help the next generation. With teaching I ca see the world is changing around me. I don't want them (my student) to be like...who are left behind in those day misplaced in a sucks area that make my life so terrible...sorry but i really need to mention that...and i suffer that much that day and here I am without those people help standing here healthy and lively. You never know what i had gone through those years and I don't want to speak that up here. Yes, I want to change the life of Unfortunate.

#3: I really don't like to study HARDCOREly.

Its not me that don'like studying but its my body that cannot resist the stress out there. I wil get a strong headache and migrain and I will tend to Sleep all day long and playing all the time to cover up my study effort. I had shown the flying colours in the 1st sem. (3.8). and then for the next sem i drop down to 3.13. and it total up to 3.47. and there it is. I am the one who really playing all around. I am not a genius but if I start Trying and Struggling I will show it all. But it's my fate to be what I am. and I accept it.


Once more, I stressed it out that all of my Story above is for a lesson to take and not for blast off my performance or somewhat somehow. Plz do take it as a lesson or a simple story or thought to think!
Thank you.

20110815

Really?!

My weight had shrunk down 2 kg from 50.5kg to 48.3kg. Great right??!! Hah! I like it but I hate it because I cannot find something to eat here....and my face will become older when we are so skinny. Perasan! heh! Good Bye Bye!


20110814

Yeah dah Siap!

Kamu tahu apa yang dah siap??? Apa?! baju raya dah siap? tak belum lagi laa....~ mak kite kan...dye cakap nak jahit pagi raya baju raya kite....baru laa ade aura RAYA MERDEKA tu meresap masuk ke dalam setiap urat-urat benang kain cotton baju beta...hah...raya merdeka....

Cerita pasal raya merdeka dulu...Kita KIV dulu bahagian ape yang dah siap. Raya Tahun ni dekat dekat Hari Merdeka Malaysia Tanah Airku...Bumi tercinta...Rezeki Bumi Bertuah karya Dr.Ting (Lecturer aku) oleh itu kita sambut merdeka sambil raya...CHANTEEEKKKK....!!!! Baju Raya Tahun ni...:

Kurung Pahang Jalur Gemilang + Labucci + Manik Sulam....


Ko mampuu???? Cek tak mampu nak pakai...tapi kalau pergi kuliah kat IPG ni pakai baju camni konfem arr menunjukkan semangat waja Guru Malaysia nya...konfem elaun masyuk LEBIH...Woohoo!!!

K...Cukup dengan kekarutan dan kekalutan...mari kita menyambung agenda utama pada hari ini. Saya Siti Ruqaiyah Abdul Rahman dengan bangganya telah menyiapkan Assignment Dunn & Dunn. Ya Done already with Dunn & Dunn.It's DONE and DUMB...ELL....hoh! ni ayat arif...yang nakal...
Sapa tuh Dunn & Dunn??? diorang lah yang telah merosakkan hidup kami sebagai student baru IPG dengan menyeksa kami untuk meresearch Model Learning diorang...

Dengan Line internet yang memang mintak kene Tiup...biar laju... macam tiup belon sampai pecah jek...aaahh...biar ah...aku telah berjaya memuaskan hati aku...belum lagi memuaskan hati lecturer aku yang sememangnya tak dapat ku gambarkan disini...maaf ya!

Oleh itu marilah kita menyambut Raya Assignment kerana kita telah berjaya berkubur dan berteleku selama SEMINGGU SEMALAMAN tak tidur lena kerana menaip perkara-perkara yang menjana otak pemikiran laksana minda ini....tengok...kan dah prove dah yang aku menjadi semakin bijak je sejak buat assignment nih...ya...lepas nih boleh tambah lagi assignment...(ada 3 dalam queue) supaya aku boleh jadi GENIUs!

Genie ade laa...k...daaa!!!!

20110808

I Have Nothing to Choose.

Does it me? or Does it my Destiny that happen to be like this? Why can't I choose to be a Superstar? Why can't I choose to be a Millionaire? Why can't I choose to be the Miss Universe?
Lately...I want it to happen my way...but do other people can accept it? NO! They rather think that I'm more selfish, I am being angry with them and I who don't to respect them. Hey friends...do you remember the way you scold me last time? Do you remember the way you use my stuff last time? Did you remember it? Did you remember when you are in trouble I who are always accept the trouble to be my trouble so that you have a happy life there. Did you even notice it? NO! I who always need to think of them. I am the one need to lick back others butt. yeah. its me! all that you can do is you can runaway and sulking to the moon and hope that I will apologize to you. yeah its me that always need to apologize to you. I also want to be pampered like that. but I can't. because I'm to old to make such manner.
Please remind this. I am not the person who always think about myself needs all the time. I'm not selfish. But if its hard for me to cooperate with you then what can I do? I also don't have the power to control everything. I also have a soul to be guidance here. its not only you that i need to take care off. So, if the situation can be under control yet (hope so!) i will try my best to think what is need. then if not, i will rather shut up than quarrel with other. But if someone had gone through my own self respect, don't shock if i will burst you to hell! And I had done it. The person will never get a chance to talk with me and have my helping hand anymore. Yes, I don't have the opportunity to chose, but this is the way that I would take if I can't stand it. Sorry, But I rather not to have friend than having a friend that will trouble my life.

20110802

Bulan Puasa Saya di Matrikulasi Dahulu...

Assalamualaikum....semua orang sibuk buat entri ramadan...dan hati ini juga membuak-buak ingin berkongsi pengalaman saya berpuasa di matriks dulu dengan masak menggunakan periuk nasi...
Hah??? periuk nasi??? boleh masak ape je dengan periuk nasi? of coz laa nasi kan...tapi saya boleh masak macam-macam dengan periuk nasi saya...


Nak tengok?



Ni baru sebahagian jer dari dapur aku...rutin aku hari-hari mesti masak nasi waktu sebelum gi kelas...
pastu balik kelas boleh makan nasi. aku cuma perlu beli lauk je. dan malam tu plak aku boleh goreng nasi yang lebih tu. Bahan-bahan goreng nasi ialah:
  • Telur (must have!)
  • Sosej...kalau kat mini mart ade jual laa...
  • ikan bilis...
  • perencah nasi goreng...untuk menggantikan bawang. bawang x dapat di masukkan kerana x de mase nak pergi beli jauh-jauh.
eh eh...x lembap ke nasi goreng aku letak telur bagai. mesti hanyir kan...jawapan nya...TIDAK LAH!!!
tips untuk memasak....telur dan ikan bilis dan sosej perlu di goreng terlebih dahulu menggunakan minyak supaya ia sudah masak dan garing terlebih dahulu...atau nasi goreng anda tidak menjadi.

Macam mana nak masak dalam rice cooker??? tak ke nanti suis die slalu jetak ( naik) balik???
tips lagi....biarkan dahulu agar masakan anda agak berat dan boleh ditekan semula suis periuk tersebut...
bagi yang duduk di asrama tu boleh laa cuba tips saya...aku pun belajar dari kawan aku jugak ni....

menu-menu yang boleh dimasak menggunakan periuk nasi dan juga water heater:

  1. Nasi
  2. Telur goreng mata kerbau atau telur dadar.
  3. Scramble egg
  4. Spagetti
  5. Sup
  6. Tom yam
  7. Nasi Goreng
  8. French toast
  9. Sardin
  10. Meggi telur
  11. meggi kosong
  12. mihun tomyam
  13. mihun goreng
  14. mee goreng
  15. telur separuh masak
  16. bubur nasi
  17. nasi air
  18. sosej
  19. ayam goreng
  20. karipap segera
dan macam-macam lagi mngikut kreativiti anda... anda cuma perlu berani mencuba...

Bawah meja Study pun penuh makanan...Aku study tak guna meja...FYI...aku tak study...YEAH!!!

Ini adalah rak buku untuk subjek-subjek hardcore matrix yang telah direplace dengan makanan...where is my books??? hmmm....hahahahahaaa.....!!!!!

there is an empty table which the place for dishes in our room... perhatian: suis tersebut tidak berguna...means ROSAK!

Loker makanan
This was my matrix life and i miss it....thats why i happy to be here because i can eat a lot....and i feel hungry a lot at IPG...WHY this happen to me??!! arghhhh!!!!

p/s: not happy fasting at IPG.

20110729

please tell the others to be someone like you????

entry pendek.

Kita selalu mengharapkan kan orang akan menjadi baik kepada kita...
tapi berapa banyak kali anda menjadi baik kepada orang lain???
Kita selalu mengharapkan yang kita akan ada Have A Nice Day...
Tapi berapa banyak kali untuk kita mengNice day kan hari orang lain???
Kita selalu mengharapkan untuk orang menjaga hati kita...
Tapi ingat kah anda ketika tidak menjaga hati orang lain???
Kita selalu mahu orang mengikut kehendak kita...
Tapi berapa banyak kali korang ikut kehendak orang lain???
Kita mahukan orang lain berfikiran matang dan rasional untuk kita...
Tapi pernah kah kita cuba untuk menjadi matang dan rasional???
Kita tak suke orang marah-marah kita...
tapi bile kita marah orang lain ingat tak???
dan....
banyak lagi benda yang kita nak tak dapat...sebab kita selalu meminta tapi pernahkah untuk kita memberi???
if u want something good to happen to you...then u must be good first...and vice versa....
if u are a bad person but everything good is always happen to you....then a big bulk of bad things is waiting for you up there....
one thing to remember...we live with others people in this world..so please do respect them...

Ku Hidup di Pendalaman...

Hye u olls...ya saya..tak kenal saya...??? mane boleh tak kenal...ade orang nak bace ke aku buat gedik camni... Tak nye ade weh...Pah paleh awok...(haaa tu dia cakap temau...raub pahang, bagi yang tak tau). haishhh...hidup ku memang ditakdirkan untuk hidup di kampung...orang mesti tanye banyak kali tempat tinggal aku... meh aku nak cite ckit....

That day....starting dah english dah...lantak arr...aku kan bakal guru tesl koloh ceneh...
sambung balik...That day on my interview day...FYI interview kat lipis pahang ye...saje aku mintak jauh2.
orang mule tanye aku...aku duk sorang je nih...bapak aku dah blah pegi bandar and tinggal aku sorang-sorang.

Dari mane ni?
Ceneh...
muke pliks...
ceneh terengganu...
ooooo.....
datang sorang jeke...brani nye....
tak arr dengan ayah...dye kuar jap....

see...malu betol...ceneh kat mane????walaupun ceneh itu boleh didapati dalam peta malaysia...kalau x percaye pergi google..haiyoo...aku amat susah untuk menerangkan kedudkan ceneh...
perkara yang sama juga terjadi ketika aku di interview dengan lecturer2 tersebut...

Interviewer: Miss where did u study b4?
Me: SMK ceneh baru, terengganu...
Int.: oh...so why did u choose to be a teacher??
Me: Bla...Bla...Bla...
Int.: Oh..yes...Where did u studied once again???
Me: Smk Ceneh Bharu Chukai, Kemaman, Terengganu, Malaysia...
Int.: It's a rural area??? (Muke pelik dah ni)
Me: Oh yes!!! it is a rural area...(huh!)

ok...finally she knows it...haa....ceneh ceneh ceneh...and she doesn't believe me how did i get an A+ for my english Spm...bcoz u know how did the place like...without an internet access...but there a good coverage of the telephone line for celcom...but poor in others...see???!
However i did like the place...bcoz its full of trees...and mat rempit dari kampung...those boys..i hate it...
But its good to be at place where everything is not here...good for your survival...

maybe another time i will tell you more what are we having in cheneh...for my last footprint there....


20110723

#8 I'm the Genius

hye y'all...tonite i want to continue my view on man...
and here is the #8..


#8: I'm the Genius

you know that i have been to matriculation...and there was 1 man in my class who are extremely genius...(it's true) but have cold heart. i dont noe what is his problem with me...but i really cant stand it...
there are also a lot of man like him out there...
like the big boss...u never gonna objects any of his command...and what are come out from his mouth is always right...like boss is always right...although he told us that the sun will fall to the lake...you must be the yes man...yeah yes boss!!!!

one more thing that i cannot stand with this type of man is that he have an extremely high EGO and i will be the person to shake his ego and for the whole year i will be hated by him.... you noe that i cant stand a person who want to show off and interfere with my life...haaaa.....
maybe thats shows me how rude i am...but do i care to work with this people...
girl if u gonna be his wife.better think twice...bcoz u will never have your rights...


but there are 1 benefits that u can get from them...have them in your group for competition like using your brain to death because of over drying braining method...and he will make your group become a winner...but when it come to presentation...u will never have your chance to speak...for those who are stage fright this will be the god helper for you...

but really if i gonna work with this kind of man i rather run away or sneak out in the flower pot....because i dont want the same thing happen again....

k y'all...off now...thanx!!!


20110721

Borang Perjanjian Susah Nak Beres...

Haduiihh...aku tak siap lagi complete kan borang perjanjian elaun aku... Payah Giler Beb nak tulis mende macam tu...aku kene duduk dalam keadaan yang sunyi..ditemani lampu study..dan bunyi-bunyi riang-riang yang memecah kesunyian malam.. Don't u get it??? its mean Concentration...
Kalau aku salah isi laaa...payah arr...aku duk jauh dari umah...masalah-masalah...
Study biologi pun takde kene macam ni...and the due date borang tu patut nye hari ini...dan disebabkan ramai lagi yang tak siap jugak (sama spesies dgn aku kot??) ahad depan arr baru anta...
hehehehehe...tu je..takde mende sangat arr nak tulis...k tata...

20110719

I'm Not Happy Here

I'm Not happy if you want to mess up with me...
I'm Not happy if u want to comment2 me...
I'm Not Happy if u treat me like a shit!
I'm Not happy if u want to Hurt me...
Lastly...
I'm Not Happy With All Those People Around Me!!!!

Plz be Happy with Yourself!!!

20110710

9 Man you should KNOW...this is #9 !!!

Hi girls....very handsome girls...lama tak update...so aku nak cakap pasal lelaki arr kali ni.... sebab lelaki memainkan peranan yang paling PENTIM  dalam idup wanita-wanita di luar sana... kamulah wanita seluruh dunia....ceh...nyanyi plak. aku tau korang mesti takut dengan laki, tak paham dengan perangai diorang...pelik laaa...macam2 lagi arr.... so aku ade laa satu kelebihan cikit....(padahal takde pun). Aku pandai mengOBSERVE orang. So cekidaut....

#9 The very Timid and Dorky GEEK Guys....

Penah tak korang tengok atau jumpe budak dalam kelas korang...atau paling-paling tidak pun dalam school korang seorang jantan yang pemalu. Diorang akan kawan dengan grup2 diorang je... pastu minat komputer it giler2 bangang... dan cakap pun pasal Bakogan episod 50 ko ade download tak lagi???? Kaki diorang mesti brand BATA atau Bfirst...haaaa....
Spek 3 inci and rambut mesti BELAH TENGAH SISIR TEPI....
Korang try arr kawan dengan diorang...mesti best punyer...sebab dye:::::
  1. diorang akan menghoramati korang ibarat nye korang ader lah queen utk diri diorang
  2. diorang terror giler pasal IT and assignment korang mesti senang giler nak ciap...heheehhehe
  3. diorang jenis yang tak brape nak kedekut ilmu
  4. diorang amat giler anime dan amat suke berbual pasal anime...aku suke sangat part ni...
BUT! there something bad about them...:
  1. Minyak rambut diorang memang kuat giler...melekat kot. kalau berpeluh kuar air warne klabu silver meleleh-leleh dari tepi dahi diorang...aku dah loya ni...
  2. diorang memang payah untuk didekati mule-mule
  3. and korang akan dikutuk dengan hebat nye apabila diorang dianiaya....atau rase tension
tapi girls...what great about this guys is...diorang bile temui 1st lurve love lovly couple heart shape...gile merapu...ok love diorang... die akan jadi seorang yang paling romantik dalam idup and yang paling caring and paling hebiak arr... tapi bayang kan yang geek guys yang kat school dulu 
I'm the geek boy...
And then becoming this

Ok lah kan??? nak yang lebih baik ko amik arr Bill Gates
heee...k thats all i think...please wait for the #8!!!

20110701

Hari-hari yang mendatang....di IPG

Secara rasminya aku telah menjadi seorang pelajar di IPG Kampus Kota Bharu, KELANTAN!!!
huiiihhh...aku tak tau arr camne kat sini...1st day of lecture pun dah takde kelas, the next day lecturer tak masuk...the 3rd day baru masuk sorang...and then it wil be the same for the next day onwards i think.....
kat sini memang takde nak kejar2 macam kat matrix dulu...life memang relax giler...otai giler...bosan giler!!! memang 1st sem relax macam ni kot? so aku telah membuat beberapa rancangan untuk mengisi masa yang dihabiskan begitu sahaja dengan perkara2 berfaedah. Bayangkan 3 jam takde buat ape. tunggu planet marikh nak jatuh...dengan keadaan yang tak tahu nak buat ape...rase macam nak main tan kejor je dengan classmate...kalau ade taman tepi kelas dah lame aku naik papan gelongsor tu...begitulah hari pertama sampai laa ke petang takde kelas....kalu duk matrik macam ni dah lame dah qada tido....hahahahahaha.....

then subjek2 kat sini memang senang giler nampak nye. takde math bangang yang kene pakai calculator saintifik pun blum tentu dapat jawab. just a basic math. yang lain more stress on your development to a teacher. then english studies. tu je...hepi giler kan hidup setelah sekian lame blaja organic chemistry yang beribu-ribu macam reaction kene ingat tu...nama acid tu lah...polymer tu lah...yang tu je yang aku ingat. benzene yeah...tu yang aku ingat. lain haram dah takde dalam pale otak ni....

k....aku duk katni nati nak kumpul duit cikit. untuk jaminan mase depan. banyak peluang aku namppak kat sini. Pasar Siti Khadijah adalah satu target utama aku untuk menjadi pembekal kain cotton cikgu-cikgu skolah mak aku. aku nak jual tudung skali. jadi bangla jual kain arr aku nanti. takpe takpe...asal keje halal. betul tak??

eh...ngape aku tak speaking english arr walaupun aku amik TESL? sebab aku tak rasa lagi nak speaking. Maybe its not the right time bebeh! yeah....dah keluak dah ayat tuh...aku blajak bahase kedah jugak kat sini.
meh aku post satu ayat ek....
Hebiak noh duk kat sini....Tak buat pa pa ponnn....bosiak giliak noh....

hahahahahahaha....aku slalu kene marah dengan clasmate yang kedah tu. dia slalu cakap... "Orang kedah pun tak cakap macam tu" aku telah menambahkan iak dibelakang setiap perkataan supaya nampak kedah... ni semua gara-gara Dora a.k.a Mira (kitorang panggil dora sb muke die sebijik macam Dora the Explorer + rambut dora yang strek tu skali). die yang start hebiak (hebat) dulu then aku pun ikut jear....heehehehe...

k...tu jee wak mase ni...chow!

20110504

Yes...I'm Married!!!!

haduuiiihhhh....pagi-pagi macam ni kena kacau dengan satu nombor yg aku tak kenal. aku sedap-sedap tidur dan aku memang agak payah nak tidur terjaga disebabkan mamat ni...kamonlaa kul 3 pagi kot....
banyak kali mende camni terjadi...lebih-lebih agi kat kaum hawa macam kite ni...

starting question dye mesti...Hai awak...blh berkenalan???? duh shit...x boleh....knape x boleh??? name awk pe??? dan bla bla bla....tutup talipon....tut....then begitulah kehidupan kite yang seterusnya yang akan dihujani oleh beribu-ribu no yang kite x kenal.....dan kite pun tukar arrr no baru....

yang susah nya sape??? kite jugak...yang sedap nya sape??? diorang jugak....Haduuuiihhhh....
so, how can we get rid of this people??? the answer is below.....:::::


  1. Kamu jangan membalas satu pun kata-kata daripada nya. percaya lah yang dye mesti akan stop selepas beberapa msj dan misscall yang dilakukan. sebab dye...."pompoan ni (sile lihat ye o dekat perkataan tu) bukan jenis layan laki baik aku cari pompoan yang lain" pompom...ding kita berjaya...
  2. ya...yang aku baru try tadi. u speaking laa all the time dengan memberi ceramah kepadanya tanpa menjawab soalan si polan polan. konpom dye fed up sebab terkacau pompoan intelligent genius brilliant macam I....huuuiiissshhhh...hahahaha. tergagap dye nak membalas balik siap admit lagi yang dye tak reti cakap mat saleh...tulaaa kaum lelaki....kantoooiiii!!!
  3. haaa.....this is the most grand thing to do....just say...I'M MARRIED WOMAN AND DONT DISTURB ME! tapi ngok ko kene arr karang dulu kisah hidup ko betul-betul. tak kan arr ko cakap yang ko dah kawin tapi terang-terang umur ko tu 19 and masih study. ayat arr cikit yang ko ni doktor ke...lawyer ke...mak GAD ke....pesal aku pilih perkejaan berikut...bcaous...diorang laa yang jenis x tido malam. ader ke orang keje cleaner kul 3 pagi nak vacuum meja CEO...???? ko pikiak arr sendiri. 
hahahhahahahah....so beware after dis...and please TRY this at home... 
hidup aku memang bahagia dengan tidak dikelubungi oleh intruders camni....so ciao!

20110428

IU...!!!!

yeah....skang adalah mase cuti yang dihabiskan dgn bermain game....
aku amat suke main game sampai aku rase kenyang hanya dgn bermain game....
lepas main game layan plak lagu2 korea and tgok video clip yang comel...
IU yang comel...suke IU.....Marshmallow!!!!!
sangat suke dengar lagu dye sb comel dan jiwang...walaupun lagu dye jiwang tapi best dengar.. and lagu yang comel2 pun best dengar....IU!!!!

20110424

completely turn the whole way

yes...i finished my matrix and now i will start over. tomorrow is the day for my interview. i pick ipg for tesl rather than pharmacist usm.

WHY!!!! i dont feel the way to be a pharmacist...my heart strongly tell me to grab for teaching and let go the medic field. i cant imagine how would i live being alone and lonely. i love to talk....so should i talk with that tablets on that day onwards????

sick i am...(*_*)!!!!
yes wish me luck for tomorrow. i need to start my penyataan hasrat now. i need to show it tomorrow. show who we really are and the truth in ourself. passion is better than those high grades. i willing to let go my bright future to let other people future shine bright....

20110402

Let's start to be a new man

trying to stay away from those f***king days lately. Sakit palo eden tido lambat2...study kuat wooo...
Padahal haram jadah pemalas nyo...

takpe2....there's still a time...hope to get the best of myself...and better not tersungkur tengah jalan sampai tercabut gigi...duh ape yang aku bebel nih...
pasal final exam lah dowh...1 minggu je lagi!!!!! (*_*)?
ok...lets try harder...FIGHTING!!!!
OMO...
i will be in exam mode now...thanx!

20110113

Bala dah tamat.....

Exam dah abis...FUHH!!!! lega....(^,^")
waarrggghhhh.....cuti....selamat bertemu kembali...pesal skema sangat nih....hahahhaa...
mentang2 dapat cuti balik umah buat aper lagi....melakukan kerja yang berfaedah lar....ya...semestinya bukan tidooo...bcoz aku kan pompuan pilihan mak mertua kesayangan. mestilar kene sapu rumah, masak, basuh pinggan, basuh baju, siram pokok, buang sampah, lap tingkap...(biar umah tingkap kayu pun), 
tengok citer korea, main game, fesbuk, buli damia....... 
eh bukan aku ker yang kene buli dengan puteri ponggek tuh!? (+_+")
oleh itu yang benar2 akan dibuat adalah 4 dari belakang ya! tolonglah aku agar tidak bayak chores...umah macam hantu buat lawa macam mane pun, sembur febreze ker airwick ker...tetap setan....!!!!! mimi, pochy, lepat, miki, Mama Te rindu sangat kat kamu....mia ko tunggu lar balik nih...aku nak pukul2 engko...ko suke sangat makan enset aku...jahat!
yaaa...aku dah jumpe mainan baru...godek2 dulu...macam sedap jer....

NGAP!!! wah mantap....macam coklat beku....

Eh..Eh..Mama Te dah nampak....

buat muke innocent cepat....(=_=) Mama Te mintak maaf...Mia x sengaje...

Last skali..menonggeng hah...ciap tunggu turn enset satu lagi.

hah...!! disebabkan kamu mia MamaTe x boleh pkai enset canggih...33 seposen jugak yang layak utk aku...
wuuuu...wuuuu...wuuuu...(T__________T)

20110110

Malam ini datang lagi...

bile tibe time pekse je...of course lar pekse yang besau-besau punyer...mesti aku tak dapat tidur dengan nyenyaknye...oh my beauty sleep...where are u...????
aku tak tau lar masalah jantung ker ape...asal tido jer bangun balik...asal bangun jer mesti arr nak tido balik kan...tak kan nak suh aku berjaga pulak sepanjang malam tuh...mengalahkan mak gad matrix arr pulak... sori mak gad...kamoo memang banyak songeh. sebab itu aku slalu menggosipkan kamoo...hahaahah...
entah sape kowt buleh tahan dengan mak cik tuh. aku masuk library bawak masuk botol air masak nak minum pown dye suh kuar balik.
"eh sape benarkan kamu bawak masuk botol air hah?"
"tapi kak saye nak minum....x boleh bawak masuk ker?"(akak ker...plz...)
"ahh...xder..botol air memang tak boleh bawak masuk. kamu x tahu ker selame ni....kuar skang...gedaut...!!"
cih dengan muke bengang campur malu tebal 3 inci nih aku kuar balik dengan meninggalkan botol air kesayangan aku diluar.
"anak duduk elok2 yer kat cini...nanti mumi datang balik yer teguk engko...duduk cni tau...jangan gi tempat lain...muuuaaaahhhh...luv u baby...."
hah...abis citer mak gad. tapi mak gad memang jahat...cine arituh bawak botol air x pe pulak...nih x puah ati nih... aku dahaga gak nak minum air dalam library. yelar kan bace buku tebal2 macam wedges mak aku...mesti otak kiter penat kan....haduih....
eh..sambung citer tadi balik.
ermm....slagi aku tak study slagi tular aku tak tenang. tapi pale otak bengang dowh...sakit jer dari pagi tadi lagi...esok english and biology. english summary and mcq cikit2. bio subjektif. bab cell division lar dna replication lar....paling benci bab tuh...mender aper yang direplicate duplicate aku pun tak tau...
tau tau ader lactose operon...POZYA...what happen if lactose is absent or present...
down syndrome, klinefelter syndrome....ala yang kunsa tuu.....
then begitulah soalan nyer serba sedikit masuk application in life MAMPOOSS....!!!!
pastu ape lagi yah weyh!!! bace lar bab dna replication tuh...ala kejap lar...nak tengok cite jepun ni...kejap arr nak mesej jap...nak makan nak tido fesbuk....basuh baju gi tandas....banyak alasan...
ADEEEEEWWHHHHH....

20110101

Short "Sleek" Travel

penat dowh balik dari perak....duduk dalam keta 9 jam ari ni dan semalam... aku gak yang gatal2 nak ikut...sebab borink duk hostel x der mende nak buat...x der ke???? padahal keje bertimbun...repot 2 bijik...campur esemen bi lagi....pretest 2 bijik nunggu isnin ni....tapi x pelar asalkan aku bahagia... study nanti boleh buat.... ahahahahahahha...
best...dalam 2 hari dapat gi cameron and genting...lalu pun x kisah asal dapat bau-bau syurga....(?)
Nun menghijau daun teh boh...kopi jantan


kesejukan(*~*)

Comey je ye susun...
 hem.....genting x sempat amik gambo...sebab gi makan jer....hehehe...
tapi hepi gok...walaupun penat...dah lame x dapat jalan ngan family macam ni...
k gi lu....