20171218

Aku dah kawen dan beranak

Short update and fast and furious.

Ya. I’m married and happy with my baby.
Officially graduated from the IPG.
Dated married for 1 years 9 months. Married on 13th March 2016
Baby is 6 months old. Born on 9th June 2017
Worked for 7 months, posted on 2nd May 2017

Daaaaaa... 💁🏻

20160927

Rasa Penat Tak?

Rasa penat tak?
Rasa penat tak dengan dunia?
Hari-hari ada je kisah dunia ni.
Ada je dunia ni nak cari masalah dengan kita.
Ada je masalah dunia ni.
Kadang kita rasa penat nak hadapi dunia ni.
Kadang kita naik angin dengan dunia.
Kadang kita rebah tersungkur dengan dunia.
Kadang kita padamkan dunia tu sebab kita
Dah penat dah rasa penat.
Tolong lah dunia.
Bila kau nak jadi baik dengan aku?
Bila kau nak jadi baik macam Akhirat?
Bila kau nak jadi baik macam Firdausi?
Kau tak penat ke jadi jahanam Dunia?
Ok dah penat. Bai.

20160723

Another Update

Hi all.

Just another update.
Doing nothing for today.
Sleep. Eat. Sleep. Eat. Cannot Sleep. Eat.
and waiting to sleep.
AR (action research) tak update lagi. Takde mood.
Merely I'm on my final year of Teacher Training Institution or professionally known as Institut Pendidikan Guru, Kampus Kota Bharu.
In those days we were so called Maktab Guru.
No more Maktab Guru,
but old folks that ask us will ask "Belaja mano?"
and I replied, "IPG..."
"IPD?"
"IPG...Institut Pendidikan Guru."
"Maketab? Maktab Guru?"
"Yo..maktab guru. hoktulah. Tapi loni panggil IPG."
"Oooooo...Mokcik tau maketab jah. Baguslah jadi cikgu dih. Cikgu gapo?"
"Cikgu TESL."
"TESL?"
"BI...English"
"Oooooo...Bi Air....baguh baguh. Bisola kecek mat saleh ni.."
And so on so on...
Aku layan jela.
dan lepas lepas tu kalau ade orang tanye aku terus jawab maktab guru. sebab malas nak panjang cerita.

Eh...boleh pulak cakap melayu. Boleh je. Kadang kadang lagi suke berbahasa melayu. Tapi to make this blog internationally and as to brush up my English Proficiency, I will type in English.
If you lagi suke I type dalam melayu... Do comment ye!

Nak suh kecek kelate pon boleyh..well...dah 6 tahun menetap di Kelantan ni. And I senang mengikut bahasa setempat. Hakikatnya I bukan orang kelantan pon.

Details about me:
Siti Ruqaiyah Abdul Rahman
Trainee Teacher, IPG Student
Staying in Kota Bharu, Kelantan

Thats all. Ciao.

Add me on
Facebook Ruqaiyah Rahman
Instagram redkarabunga

Foundation Year. Tak senonoh kan?