20101228

bila kamu kene marah

hidup aku dari dulu aku sokmo kene marah. sebab dye aku rase aku x bersalah pun.
ari tu dalam kelas cikgu math suh tanye ader soalan gape-gape yang x paham. aku pun tanye lar....
ader ker patut...( x patut....) dye cakap aku x pegi lecture. ayat dye...."kamu x penah pegi lecture ker??? ari ni kamu pegi lecture tak????" kenapa muke aku ni macam muke orang yang x pegi lecture ker? aku nak ponteng kelas????? aper lagi...ngajuk arr aku...ati dah bengang ni....tarik muke cepat!!!!!
muke macam aku yang geek ni nak tuang kelas???tolonglah
then aku pun buat senyap jear....aku x paham sibuk suh tanye...bile aku tanye cakap macam tu plok....panas ni panas!!!!! k arrr...tu jer citer pender aku....

20101207

New Begining New Hope

sempena maal hijrah ari ini...
aku sedang duduk di hadapan laptop kakak aku yang aku curi
dengan memonteng exam topikal math semalam...
B A G U S ! ! ! ! ! !
I Like!!!
Dah lame x hap deit (update) disebabkan sibuk exam ari tuh...
and exam mid sem akan menjelma 10 hb jan ini...
nampaknya penulisan aku semakin teruk dan agak sukar untuk mengeja....
Alhamdulillah...result agak ok dan aku terkejut melihatnya...
tapi azam sem ni nak dapat 4 flat...
mau terbang jauh gitu ke sabah saja...x mau lar oversea...
aku bukan orang kaya yang banyak wang...blaja kat sini pun dah ok...
sem ni agak susah agak nya...tapi ramai jer lecturer2 cakap senang...
dan aku pun rasa macam tu jugak...positif....POSITIF!!!!

anyway lihatlah wajah baru saya....
GEEK!

Hot Kan??? hahahaaa....
Gara-gara kuat study arr ni.....(yelar tu)
Teringat pulak gambar candid kelas aku..."cantik sangat...."(=_=*)
K ar...Tata!

p/s: sori wani aku gune laptop mu amik gambo....

20100727

Recovering...

wahh...duduk di rumah sahaja sudah boleh dapat demam..
amat tidak lar beshhh....bila pergi bercuti dengan keadaan demam...
hari tu gi perak...best lar jugak...sebab sampai dapat demam....
tak habis-habis dengan demam....

night safari...
kuey tiow goreng kerang...
aiskrim durian...
I like!!!!!

Yum..yum..Sedap!!!!
Gajah Yang Malu..(^_^)
Buih-Buih....
Kuil Ke Ape Entah...

Its sometimes a lil bit sad

when you really want to be friends..but they dont appreciate your sacrifrications

when you hardly tried to search for them...but ther really want to run from you...

I really sick of it...but I must stand the reality of ,life...

accept the fact...that:

Friends are really are'nt to be with you through thick and thin...but really just to have fun...
Family although we hate them but al last we really need them....
Think about it...

20100704

Every Week Is An Exam Week!

setiap minggu kena hadiri exam di kmph...
aku pun tak tahu lar berapa banyak exam kena dilalui sepanjang tahun di sini...
\tak cukup dengan kuiz di dalam kelas..hujung minggu pun ader kuiz...
malam, petang, ikut suka diorang jer...
so..everyday i must prepare for the test for every week...and almost everyday...

esok 5/7/2010: Pre-UPS math...soalan ala2 30x ganda lebih hebat dari UPSR
Jumaat(expected): Pre-UPS Chemistry...lagi hebat...jawab 4 soalan dalam mase 1jam...
4 soalan itu adalah seperti kamu menjawab 4 soalan di dalam kertas 2 spm bahagian essay...
BAYANGKAN....!!!!!

Hahahahaa....so jangan korang pikir hidup ni boleh nak rilek-rilek je...(macam kata kat tuan sendiri jer...)
Anyway Qaiyah....do ur best..everyone is putting on their hope on you....
KILL KILL...DIE DIE....!!!!!

p/s: best giler tadi dapat makan kek...tapi kek coklat arr... akhir nya hajat aku kesampaian jugak....

20100630

Shot, Shock, Hot....

Shot..ker Shoot... ape arr...yang betul...
diriku amat hampeh dalam menjawab soalan kuiz...
yang amat panjang dan perlu dijawab dalam mase 30minit...
boleh korang??? plz...shoot me!!!!

i'm really shock...when itik...put me on her blog following list...
thanx gurl promote i...promote lar lagi...
heheehehehe...

hot...its really hot right now...
bcoz...aku x mandi lagi...haaahahahaha....
k arr...taattaaa.....

p/s: bez er kalau dapat makan kek skang ni..yum..yum...

20100629

Turqoise Blue and Deep Blue

Today aku pakai arr baju kaler turqoise dgn selendang kaler biru gelap nih. 
Masuk kelas jer org semua tengok aku..yelar lambat datang kan...
pahtu kawan aku tanye aku ok ke x arini. aku plik arr n jawab je ok n tanye ngape?...
"tudung ko x matching ngan baju...."
aku rase boleh jer kot biru n biru...n aku malas nak gosok tudung lain pagi tadi...
aku tengok kat cermin mase makan tadi rase plikmplok. aku pun tukar arr...
bile petang tadi ramai arr plok yg tanye ngape tukar tudung....
"lin cakap x macthing..."
"memang pun...."
Hahhahahaah......so makna err ramai jugak arr yang perasan..
patut arr semua org tengok...aku pikir sebab aku comel...(^_^*)
hihihihi..... 

20100602

5 Things that had already happen in my Life.....

ok...dah lamer dowh x update...sebab nyer ni ar...

1.Minggu orientasi yang macam bangang...
aku orientasi matrix dah 2 minggu lepas dengan keadaan kat sini dimana komputer di library yang ibarat nye x diservis selama 10tahun...dari mule2 bukak matrix ni kot....
doh ar fassi2 yang cam gampang macam tempat ni x pandai nak handle aktiviti...
dengan kedegilan budak2 lain yang bajet anak orang kaya....sumpah mengannoyingkan....
dan konon2 nyer nak ragging ktorang dalam air selut arr...tapi hampeh gagal dalam membuat acuan selut 2....penuh dengan pasir......hotok nguh.....pikir aku tak penah ker main-main selut ni.....
takpelar biar arr...dah lepas pun...tapi seyes aku x suke langsung minggu orientasi tu....macam bangang....

2.Makanan oh makanan...
Aku duduk kat matrix gampang ni memang lapor giler....sampai suar yang ketat2 boleh jadi longgar....
so saper-saper yang ader hajat nak menguruskan badan datang arr sini duk seminggu gerenti kurus...
tapi aku gi arr timbang baru ni kan berat aku ahaks same jer cam dulu...hampeh mungkin lepas orientasi 2 aku makan banyak2 jadi naik balik....
makanan kat sini mahal doh....aku wat eh kire-kire nyer...
Makanan            Harga (RM)
Nasi                    0.50
Ayam/Daging      2.00
Ikan                    1.80
Sayur                  0.50-1.00
Air sejuk             1.50

so korang total arr sendiri....
aku makan slalu arr rm3.00 n ini x campur air....aku xkan beli air...sb membazir doh...boleh masak kot air....

3.Budak-budak Kelas Aku
Aku duk kelas dot dot dot....paling x ske kelas ni...setengah nyer arr....ader 2orang tikus mondok yang amat menyakitkan hati and 1 phua chu kang disini....mule2 aku sains fizik...then tukar kelas sains hayat dimana yang aku amik skang ni....
jap aku nak ngumpat ni....x nak dosa jangan bace plz skip yerr....
pasal tikus mondok 2....yelar tau arr aku ni saper dah arr x lawa huduh bising x menarik ske kutuk orang... x sopan...ske tanye mende pelik-pelik.... x macam diorang....cantik ayu lawa....popular...menyampah tapi memang macam tikus....belakang pandai arr bising-bising tapi bile jumpe orang berapok lari err...
diorang 2 macam 2 arr....konon nak komen aku...skali aku jawab senyap pai ke sudah....
x berani wa cakap lu nak jawab aku.....tgok aku macam x puas ati kan...tau arr aku comel...
jangan arr tunjuk sangat kejelesan mu 2.....cis....natang nguh...

4.Environment and culture shock.... 
haish....semua orang cakap duk matrix penat....seyes bagi aku x penat pun...hahahah....blagak nyer aku...
xder lar penat sangat macam jage baby tau....depends on us camner nak trime keadaan kat sini...mule2 aku taku jugak x leh nak cepat duk kat cni....sebab aku slalu ciap lambat...lambat bangun....x penah nak buat keje skolah....n macam-macam lagi....tapi entah arr...aku rase macam bese je kot....tapi kene pastikan yang aku cukup tidor and jangan terlebih tido....
tapi aku xder arr bodo-bodo boleh adapt kat matrix ni....
aku nasihat kan lar....ni nasihat budak bukan straight a's tau....5a jer....
1.most important thing kene mind set awal2 yang hidup 2 senang blaja 2 senang and semua mende 2 senang...jangan tensioon sangat...just follow jer the flow of the environment...must say no....bile ader mende kene wat 2 jangan cakap susah selagi kite blum mencuba and try to do ur best not being the best and genius and all that kind of thing....hey korang pikir arr....yang korang blaja utk diri korang.....bukan utk orang lain....
2.aku memerlukan mender2 sampingan as the example...of course lar pil-pil kuda.....ahaks....
baru arr boleh tahan kuasa kuda aku....tipu jer...minum kopi jelar....sampai tengah hari n sampai petang pun boleh tahan mengantuk.....kalau lebih bagus beli vitamin cerdik tau utk membantu larr....bukan bergantung trus. tapi ape2 pun semua 2 dari allah.....kalau kite x boleh buat kan mesti ader hikmah yer 

5. Rahsia yang amat Mengejutkan..... 
aku citer arr kat kawan-kawan aku yang rapat.....yang aku dah engage....then semua terkejut....
aku pun macam agak pelik campur malu pulak nak citer kat orang..year lambat lagi nak kawin pun....
tapi buat perancangan awal....supaya berusaha utk blaja supaya dapat cepat kumpul duit...and dapat cepat kawin...hahahahaa.......galok ngat eh! tapi seyes aku bukan nak main-main....memang aku nak tentukan kehidupan aku.....supaya tak tersalah langkah.....

Then that's all for today.....thank you..... 
Muke aku yang kemaluan....oopppssss....!!!!!

20100426

Ohh nooo...!!! i'm pregnant....

skarang pukul 3.00....kucingku si pochy sudah mengeluarkan anaknya...
yang telah lamer berkurung di dalam perutnya sejak sekian lama...
itu yang aku pelik sejak dari semalam lagi dia sibuk duduk kat aku...
mula lah ibuku cakap yang aku tak beri makan kucing...(memang tak beri pun)
dan aku menjadi kaget apapbila melihat pochy keluar dari almari dan duduk terkangkang...
dan aku tidak ingin menceritakannya lagi...kerana tekak aku sudah menjadi lugar...
atau loya okay....
ni lah pochy....
dan ini perutnya sebelum bersalin

20100418

Kipas Kipas Bikin Panas....

Semalam...
sedang sibuk ibu aku membersihkan kipas...
aku dengan tak reti nak menyabarnye mengambil badan kipas itu lalu
meletakkannya ke ats tangga....
dan...
boom.... kedabow...
jatuh...pling pling...
ahahahaa....aku dengan keadaan yang tak dapat meyelamatkan keadaannya
dan sedia menunggu dimarah oleh ibu....
kipas rosak...
mata bilah die patoh satu dan tinggal dua...
ibu terus membebel...
aku mula memikirkan jalan penyelesaiannya...


"mak amik gam uhu...kite gam kan..."
"arghhh...tak payah..."


ibu cube mengetest kipas itu dan....
pusing pusing....tapi tak laju...sebab tak seimbang...
haishh....aku pun memberi gam uhu kepada ibu...
gam gam gam...
tunggu lar kering....
yes....tau aper yang terjadi...
bile gam tu nak kering bilah kipas yang patah tu pun terkelonyat...
atau dalam bahasa lain...terpeleot....arggghhh...
macam maner lagi ingin aku terang kan....
aku pun berusaha lagi menggam kan kipas itu....
(untuk pengetahuan umum ini adalah kipas berdiri saiz kecil yer...)
aku ambik plok gam pvc paip...
ceh....berusaha aku gam...
nampaknya gam pvc tu cepat mengering...
aku duduk depan kipas rosak tu....
(kene menunjukkkan yang aku betul-betul rase bersalah)
"yes nak kering dah"aku berkata di dalm hati...
dan....yaaa.....terkelonyat lagi....
haishhh...


dan hari ini
aku masih mencuba pagi tadi....
dan masih same...
aku dah bosan...
aku buker jer kipas tu dan anda tau aper yang terjadi....
jeng jeng jeng....
hahahahahaah.....
malas dah aku nak citer... wak malu aku lagi ader lar...


then aku pun mesej jer kat mak aku dan cakap yang aku akan ganti kipas tu....
hem....itular pompuan....

20100416

Left or Right???

haishhh....
tak lama lagi sesi yang paling dinanti-nantikan akan bermula...
lepas tu...tak sabar-sabar nak habiskan...
yaaa...of course lar study....
tapi by this moment....aku tak rase pun nak sambung blajar...
minat nak belajar macam dah lupus...
tak tau lar nak hadapi keadaan itu nanti...
mesti kena buli mule2...
macam mule2 masuk high school dulu...
kene buli dengan kakak angkat sendiri...
hakhakhak...boleh kan....
skang ni same ader nak ambik matrix ker...
spa8 tu jer...haishh....bosan lar nak pikir hal ni....

20100412

Hello Hot Sunny Day... Goodbye Raining Night...

This is a story i created...


"Hello...hot sunny day!!! Now you are with DJ Sunny....yeah... thatss me...."
"any good morning wish today you can call right here and right now...
25000699...i repeat..25000699...and i start your day with this song...
tuutttt...."


Haisshh...what a day today...need to go to work...in this meaningful moment for me...
yeah..for me...its my burfday...I hope some surprise will await me. Especially from my F.R.I.E.N.D.
Well..maybe not a friend for me but i adore him really...oh no...i need to stop dreaming...
i'm at right now...
tutt..tutt..tutt..

"hello..this Shine.fm...who's this sweet creature today???"
"yes sunny, its me Friday...i want to make a morning wish to all my frens...bla bla bla...
and to you sunny....Happy Birhtday!!!"
"oh thanks a lot...." (at least someone still taking care of that ) "hope you have a nice day today..."

"the rain is falling when the sky is sunny...the melody i sang is for my honey..."
thats song keep tuning in my head.Heading for my lunch alone...i hope he was here...
eating raspberry cheese tart..which our favourite...arghhh..colud not get lose of him...

"hey, sunny. sorry...this week i have an outstation work to do...maybe i could'nt make it to celebrate your upcoming birhtday...but i will try my best to wish it to you personally..."
thats was his last message. and now he still does'nt send a piece of  "hi" since he left.
buzzz...buzzz...
"its him...!!!" I squeaked. People around the cafe house were start to staring me like a
"what the hell wrong happen to this girl" look. as usual...i make my cutest innocent look...haha..
still want to cover it up...
"hey,sunny...its me rain...are u free tonight?'
"ermm..yeah...why???"
"okay then...see you at the usual our hang out place...8 o'clock...i'll wait u there..."
"huh???" tutt..tuutt...tutt...
yeah right...that man...did'nt even give me a second to reply back...

when i reached home...i can feel the calmness..the green bedroom wallpaper..
"oh..serenity...."and i throw my back on the cozy bed...
wringle wringle like a worm and roll onto my blanket...
then...zzzz.....zzzz....zzzzz....

buzzz...buzzz...
haishh...whats on earth disturbing my beauty sleep...
I open the message..its from Rain...
"can't wait to meet u there..."

ohh...no...whats the time now...7.30 p.m.?????
WHAT????!!! as fast as the bugatti i slam the bathroom door...
its take 30 minutes to get there...how can i fall asleep??? damn me...
put on the best dress...(which my only one) and lil bit of lipgloss...
maybe a powder...eyeliner...(thats make she takes the time much longer)
"okay..this is ENOUGH!!!"

and the rain is falling..which make the traffic is jam...
i could'nt make it right on time...sorry rain... 

ohhh...crap...where is that gurl...i must find her...
i must give this to her...on her special day...and also for me onwards...
i called her..."hey girl...where are you...??"
"i'm almost there rain right here across the park...oh i can see you there..."
Sunny waved her hand at Rain....
"yeah...i can see you...i'll go there..."
Rain across the street...eager to see his sweetheart(only for him).
a car is coming..."Rain stop!!!" Sunny scream...
He did'nt hear what sunny was saying...but a light from nowhere was reaching his eyes...
and he feel hurt...blocked out....and...dooommm....
he fall onto the street...blood are running down his head... as much as the rain is falling...


arghhh...i'm feel tired...maybe i will continue it next time....
see ya....!!!!


20100411

Sekejap, Lama dan Selamanya...

Sekejap...
penantian dalam keadaan sekejap itu ada banyak maksud...
contoh:
  1. bile mak suruh buat keje...nanti lar kejap mak...!!!
  2. bile orang tanye "Bile nak sampai???" "kejap lagi sampailar...tunggu lar..."
dan banyak lagi....

tapi sekejap bagi aku itu satu kesakitan...
ya...bile sekejap itu menjadi lama....

Lama...
tempoh amat memainkan peranan yang begitu besar...
sedangkan mak aku pergi kuar kejap pun...
tak lame lepas tu (dalam 30minit) aku mesti mesej....
"mak bile mak nak balik...??? nanti bawak balik makanan ek..."
dan mak aku pun balas...
"K"
??????

sungguh menyakitkan hati...
kiter tulis panjang-panjang...
balasan nyer satu huruf jer....
argghhh...!!!

dan kelamaan itu membuatkan aku takut ia menjadi selamanya....

walaupun kedua-duanya masih ader...
tapi keadaan itu tak seperti keluarga biasa...
ramai geng-geng aku yang sudah melalui tempoh selamanya ini...
dan aku sering berfikir...
macamana mereka melalui hari-hari mereka...???
walaupun dah kalis...tapi sebak itu kadangkala
hadir...ketika kita melalui kehidupan
yang pernah kita lalui bersama....

itulah...
sekejap...lama...dan selamanya....

aku tidak ingin menjadi selamanyer...
sebab itu adalah perkataan...
bukan manusia...
haha...lawak stu....

20100410

First and FiNally

yaa...akhirnya...
aku berjaya jugak memulakannya....
setelah penat berhempas pulas...
jari aku menaip....
eh...menekan...

tekan-tekan tak dapat...
tekan-tekan tak dapat...

rupernyer aku tersaloh bace availibility tu
tersaloh meaning
yg sepatutnyer
aku bace
this email adress is available...
ker macam maner entah..
aku pun tak igat plok ayat die..
aku terbace dalam pale otak aku
takde orang guner lagi...
tpi hakikat nye
dah ader orang guner ruper nyer...


hak..hak..hak..
apelar...

so..sekarang boleh lar aku mulekan coretan
hidupku sebagai...
seorang perempuan...