20110729

please tell the others to be someone like you????

entry pendek.

Kita selalu mengharapkan kan orang akan menjadi baik kepada kita...
tapi berapa banyak kali anda menjadi baik kepada orang lain???
Kita selalu mengharapkan yang kita akan ada Have A Nice Day...
Tapi berapa banyak kali untuk kita mengNice day kan hari orang lain???
Kita selalu mengharapkan untuk orang menjaga hati kita...
Tapi ingat kah anda ketika tidak menjaga hati orang lain???
Kita selalu mahu orang mengikut kehendak kita...
Tapi berapa banyak kali korang ikut kehendak orang lain???
Kita mahukan orang lain berfikiran matang dan rasional untuk kita...
Tapi pernah kah kita cuba untuk menjadi matang dan rasional???
Kita tak suke orang marah-marah kita...
tapi bile kita marah orang lain ingat tak???
dan....
banyak lagi benda yang kita nak tak dapat...sebab kita selalu meminta tapi pernahkah untuk kita memberi???
if u want something good to happen to you...then u must be good first...and vice versa....
if u are a bad person but everything good is always happen to you....then a big bulk of bad things is waiting for you up there....
one thing to remember...we live with others people in this world..so please do respect them...

Ku Hidup di Pendalaman...

Hye u olls...ya saya..tak kenal saya...??? mane boleh tak kenal...ade orang nak bace ke aku buat gedik camni... Tak nye ade weh...Pah paleh awok...(haaa tu dia cakap temau...raub pahang, bagi yang tak tau). haishhh...hidup ku memang ditakdirkan untuk hidup di kampung...orang mesti tanye banyak kali tempat tinggal aku... meh aku nak cite ckit....

That day....starting dah english dah...lantak arr...aku kan bakal guru tesl koloh ceneh...
sambung balik...That day on my interview day...FYI interview kat lipis pahang ye...saje aku mintak jauh2.
orang mule tanye aku...aku duk sorang je nih...bapak aku dah blah pegi bandar and tinggal aku sorang-sorang.

Dari mane ni?
Ceneh...
muke pliks...
ceneh terengganu...
ooooo.....
datang sorang jeke...brani nye....
tak arr dengan ayah...dye kuar jap....

see...malu betol...ceneh kat mane????walaupun ceneh itu boleh didapati dalam peta malaysia...kalau x percaye pergi google..haiyoo...aku amat susah untuk menerangkan kedudkan ceneh...
perkara yang sama juga terjadi ketika aku di interview dengan lecturer2 tersebut...

Interviewer: Miss where did u study b4?
Me: SMK ceneh baru, terengganu...
Int.: oh...so why did u choose to be a teacher??
Me: Bla...Bla...Bla...
Int.: Oh..yes...Where did u studied once again???
Me: Smk Ceneh Bharu Chukai, Kemaman, Terengganu, Malaysia...
Int.: It's a rural area??? (Muke pelik dah ni)
Me: Oh yes!!! it is a rural area...(huh!)

ok...finally she knows it...haa....ceneh ceneh ceneh...and she doesn't believe me how did i get an A+ for my english Spm...bcoz u know how did the place like...without an internet access...but there a good coverage of the telephone line for celcom...but poor in others...see???!
However i did like the place...bcoz its full of trees...and mat rempit dari kampung...those boys..i hate it...
But its good to be at place where everything is not here...good for your survival...

maybe another time i will tell you more what are we having in cheneh...for my last footprint there....


20110723

#8 I'm the Genius

hye y'all...tonite i want to continue my view on man...
and here is the #8..


#8: I'm the Genius

you know that i have been to matriculation...and there was 1 man in my class who are extremely genius...(it's true) but have cold heart. i dont noe what is his problem with me...but i really cant stand it...
there are also a lot of man like him out there...
like the big boss...u never gonna objects any of his command...and what are come out from his mouth is always right...like boss is always right...although he told us that the sun will fall to the lake...you must be the yes man...yeah yes boss!!!!

one more thing that i cannot stand with this type of man is that he have an extremely high EGO and i will be the person to shake his ego and for the whole year i will be hated by him.... you noe that i cant stand a person who want to show off and interfere with my life...haaaa.....
maybe thats shows me how rude i am...but do i care to work with this people...
girl if u gonna be his wife.better think twice...bcoz u will never have your rights...


but there are 1 benefits that u can get from them...have them in your group for competition like using your brain to death because of over drying braining method...and he will make your group become a winner...but when it come to presentation...u will never have your chance to speak...for those who are stage fright this will be the god helper for you...

but really if i gonna work with this kind of man i rather run away or sneak out in the flower pot....because i dont want the same thing happen again....

k y'all...off now...thanx!!!


20110721

Borang Perjanjian Susah Nak Beres...

Haduiihh...aku tak siap lagi complete kan borang perjanjian elaun aku... Payah Giler Beb nak tulis mende macam tu...aku kene duduk dalam keadaan yang sunyi..ditemani lampu study..dan bunyi-bunyi riang-riang yang memecah kesunyian malam.. Don't u get it??? its mean Concentration...
Kalau aku salah isi laaa...payah arr...aku duk jauh dari umah...masalah-masalah...
Study biologi pun takde kene macam ni...and the due date borang tu patut nye hari ini...dan disebabkan ramai lagi yang tak siap jugak (sama spesies dgn aku kot??) ahad depan arr baru anta...
hehehehehe...tu je..takde mende sangat arr nak tulis...k tata...

20110719

I'm Not Happy Here

I'm Not happy if you want to mess up with me...
I'm Not happy if u want to comment2 me...
I'm Not Happy if u treat me like a shit!
I'm Not happy if u want to Hurt me...
Lastly...
I'm Not Happy With All Those People Around Me!!!!

Plz be Happy with Yourself!!!

20110710

9 Man you should KNOW...this is #9 !!!

Hi girls....very handsome girls...lama tak update...so aku nak cakap pasal lelaki arr kali ni.... sebab lelaki memainkan peranan yang paling PENTIM  dalam idup wanita-wanita di luar sana... kamulah wanita seluruh dunia....ceh...nyanyi plak. aku tau korang mesti takut dengan laki, tak paham dengan perangai diorang...pelik laaa...macam2 lagi arr.... so aku ade laa satu kelebihan cikit....(padahal takde pun). Aku pandai mengOBSERVE orang. So cekidaut....

#9 The very Timid and Dorky GEEK Guys....

Penah tak korang tengok atau jumpe budak dalam kelas korang...atau paling-paling tidak pun dalam school korang seorang jantan yang pemalu. Diorang akan kawan dengan grup2 diorang je... pastu minat komputer it giler2 bangang... dan cakap pun pasal Bakogan episod 50 ko ade download tak lagi???? Kaki diorang mesti brand BATA atau Bfirst...haaaa....
Spek 3 inci and rambut mesti BELAH TENGAH SISIR TEPI....
Korang try arr kawan dengan diorang...mesti best punyer...sebab dye:::::
  1. diorang akan menghoramati korang ibarat nye korang ader lah queen utk diri diorang
  2. diorang terror giler pasal IT and assignment korang mesti senang giler nak ciap...heheehhehe
  3. diorang jenis yang tak brape nak kedekut ilmu
  4. diorang amat giler anime dan amat suke berbual pasal anime...aku suke sangat part ni...
BUT! there something bad about them...:
  1. Minyak rambut diorang memang kuat giler...melekat kot. kalau berpeluh kuar air warne klabu silver meleleh-leleh dari tepi dahi diorang...aku dah loya ni...
  2. diorang memang payah untuk didekati mule-mule
  3. and korang akan dikutuk dengan hebat nye apabila diorang dianiaya....atau rase tension
tapi girls...what great about this guys is...diorang bile temui 1st lurve love lovly couple heart shape...gile merapu...ok love diorang... die akan jadi seorang yang paling romantik dalam idup and yang paling caring and paling hebiak arr... tapi bayang kan yang geek guys yang kat school dulu 
I'm the geek boy...
And then becoming this

Ok lah kan??? nak yang lebih baik ko amik arr Bill Gates
heee...k thats all i think...please wait for the #8!!!

20110701

Hari-hari yang mendatang....di IPG

Secara rasminya aku telah menjadi seorang pelajar di IPG Kampus Kota Bharu, KELANTAN!!!
huiiihhh...aku tak tau arr camne kat sini...1st day of lecture pun dah takde kelas, the next day lecturer tak masuk...the 3rd day baru masuk sorang...and then it wil be the same for the next day onwards i think.....
kat sini memang takde nak kejar2 macam kat matrix dulu...life memang relax giler...otai giler...bosan giler!!! memang 1st sem relax macam ni kot? so aku telah membuat beberapa rancangan untuk mengisi masa yang dihabiskan begitu sahaja dengan perkara2 berfaedah. Bayangkan 3 jam takde buat ape. tunggu planet marikh nak jatuh...dengan keadaan yang tak tahu nak buat ape...rase macam nak main tan kejor je dengan classmate...kalau ade taman tepi kelas dah lame aku naik papan gelongsor tu...begitulah hari pertama sampai laa ke petang takde kelas....kalu duk matrik macam ni dah lame dah qada tido....hahahahahaha.....

then subjek2 kat sini memang senang giler nampak nye. takde math bangang yang kene pakai calculator saintifik pun blum tentu dapat jawab. just a basic math. yang lain more stress on your development to a teacher. then english studies. tu je...hepi giler kan hidup setelah sekian lame blaja organic chemistry yang beribu-ribu macam reaction kene ingat tu...nama acid tu lah...polymer tu lah...yang tu je yang aku ingat. benzene yeah...tu yang aku ingat. lain haram dah takde dalam pale otak ni....

k....aku duk katni nati nak kumpul duit cikit. untuk jaminan mase depan. banyak peluang aku namppak kat sini. Pasar Siti Khadijah adalah satu target utama aku untuk menjadi pembekal kain cotton cikgu-cikgu skolah mak aku. aku nak jual tudung skali. jadi bangla jual kain arr aku nanti. takpe takpe...asal keje halal. betul tak??

eh...ngape aku tak speaking english arr walaupun aku amik TESL? sebab aku tak rasa lagi nak speaking. Maybe its not the right time bebeh! yeah....dah keluak dah ayat tuh...aku blajak bahase kedah jugak kat sini.
meh aku post satu ayat ek....
Hebiak noh duk kat sini....Tak buat pa pa ponnn....bosiak giliak noh....

hahahahahahaha....aku slalu kene marah dengan clasmate yang kedah tu. dia slalu cakap... "Orang kedah pun tak cakap macam tu" aku telah menambahkan iak dibelakang setiap perkataan supaya nampak kedah... ni semua gara-gara Dora a.k.a Mira (kitorang panggil dora sb muke die sebijik macam Dora the Explorer + rambut dora yang strek tu skali). die yang start hebiak (hebat) dulu then aku pun ikut jear....heehehehe...

k...tu jee wak mase ni...chow!