20110701

Hari-hari yang mendatang....di IPG

Secara rasminya aku telah menjadi seorang pelajar di IPG Kampus Kota Bharu, KELANTAN!!!
huiiihhh...aku tak tau arr camne kat sini...1st day of lecture pun dah takde kelas, the next day lecturer tak masuk...the 3rd day baru masuk sorang...and then it wil be the same for the next day onwards i think.....
kat sini memang takde nak kejar2 macam kat matrix dulu...life memang relax giler...otai giler...bosan giler!!! memang 1st sem relax macam ni kot? so aku telah membuat beberapa rancangan untuk mengisi masa yang dihabiskan begitu sahaja dengan perkara2 berfaedah. Bayangkan 3 jam takde buat ape. tunggu planet marikh nak jatuh...dengan keadaan yang tak tahu nak buat ape...rase macam nak main tan kejor je dengan classmate...kalau ade taman tepi kelas dah lame aku naik papan gelongsor tu...begitulah hari pertama sampai laa ke petang takde kelas....kalu duk matrik macam ni dah lame dah qada tido....hahahahahaha.....

then subjek2 kat sini memang senang giler nampak nye. takde math bangang yang kene pakai calculator saintifik pun blum tentu dapat jawab. just a basic math. yang lain more stress on your development to a teacher. then english studies. tu je...hepi giler kan hidup setelah sekian lame blaja organic chemistry yang beribu-ribu macam reaction kene ingat tu...nama acid tu lah...polymer tu lah...yang tu je yang aku ingat. benzene yeah...tu yang aku ingat. lain haram dah takde dalam pale otak ni....

k....aku duk katni nati nak kumpul duit cikit. untuk jaminan mase depan. banyak peluang aku namppak kat sini. Pasar Siti Khadijah adalah satu target utama aku untuk menjadi pembekal kain cotton cikgu-cikgu skolah mak aku. aku nak jual tudung skali. jadi bangla jual kain arr aku nanti. takpe takpe...asal keje halal. betul tak??

eh...ngape aku tak speaking english arr walaupun aku amik TESL? sebab aku tak rasa lagi nak speaking. Maybe its not the right time bebeh! yeah....dah keluak dah ayat tuh...aku blajak bahase kedah jugak kat sini.
meh aku post satu ayat ek....
Hebiak noh duk kat sini....Tak buat pa pa ponnn....bosiak giliak noh....

hahahahahahaha....aku slalu kene marah dengan clasmate yang kedah tu. dia slalu cakap... "Orang kedah pun tak cakap macam tu" aku telah menambahkan iak dibelakang setiap perkataan supaya nampak kedah... ni semua gara-gara Dora a.k.a Mira (kitorang panggil dora sb muke die sebijik macam Dora the Explorer + rambut dora yang strek tu skali). die yang start hebiak (hebat) dulu then aku pun ikut jear....heehehehe...

k...tu jee wak mase ni...chow!

2 comments:

  1. yahh,,,mu dk kb ko..heheee..eh..mu bleyh ko intrview usm 2??hebad2..

    ReplyDelete
  2. hola..jadi org kb mall doh aku...buleh..tapi aku x gi interview usm...aku gi interview IPG

    ReplyDelete

Just Type it OUT! :)