20111020

When You Know the truth...but you can do nothing.

I found the truth.
The truth of my life.

1st the: "Pak! Pak!" words.
I know it is me. I know you actually mean it to me!
But...did I said anything about it?
I let it be. I let all of you tease me in front of the public.
I let all of those people be happy with their doings,
even I cried to death here,
so that I will not make things become more worse.
Hey man! do whatever jokes you want to do,
but I will not forget what are you doing to me!
I will not fade it through my memory simply like that
and I will not forgive you
because it hurt me most!

2nd: Don't put a hope on someone when actually it will get you back!
I will not believe any person in my whole life anymore.
Sorry...yeah SORRY!
but the significance face,
the face of triumph, "Yes she did said sorry at LAST!"
Sorry for twice! Twice!
and you did'nt blame me?
yeah, not blaming me, but you smashed it into my face!
OKAY! the promise then you make,
Is this it?!
Even if a person really have to be the dumb spectators,
or should I bring also a banner said, "Go, Go! My luvly friends YOU can DO IT!"
maybe I can make a POM POM dance there when they are working.
I only absent once!
only I have to wash my clothes, you don't believe it,
yes, I had a terrible headache, a head that you want to smash it to the wall,
then I need rest at my room,
I always had a PONSTAN with me,
and I took it several times this week, twice a day,
everyday,
and also a week before.

but, what can I do,
just accept the truth and I am the bad person of all.
I just don't want to voice out, because it will never make things change,
because you want it that way.
I always tell the harsh words, because its difficult for you to accept,
difficult to accept the truth!

Same goes to me,
Difficult to swallow 
the truth,
the facts,
the reality,
of your own life!

Ok, only me that have to sit back,
and reflect my doings,
whats the point!
the others?!
also do the same.
but it kept secret and silence.
I also dont want to drag anyone else here, but
PLEASE, its not only me!

but, nevermind.
it will be over yet,
I just need to be patience
for this 5 whole _____ years,
because I choose to be here,
and just accept,
swallow,
close my eyes, 
to the truth of my life!


Just smile, although you cry deep in your heart.

No one will understand me!
and don't need the others if it will be like this.
sorry!

20111017

When You are Alone

"When you are alone, You need Someone by your side...Immediately!"

I always feel alone lately,
although there are many people and citizens *haha...Be GOOD!* around me,
but I still feel alone.

Before then, my friends at Matrix always think that i'm the only child.
I asked WHY?
They said, "Because I see that u look like Lonely....hahahaha....."
Kijam betol.

Now, Yes I'm lonely.
I really need someone and something. Which is....


Teddy!
Yes, Teddy...but not Teddy Geiger!

Why not Me?! I can sing for you....For you I will...
 Sorry...But you are not for me to will....
 and also I need the
Smell,
the Taste, and
 the Feel of


Money!!!
I feel happy when I have money...
*bile duit elaun baru nak masuk ni...(T____T)

Teddy....when I feel lonely I will hug you teddy...
You are so soft, and also
Tender...
You are also cute...and
be side me when I sleep...

hmmm....Zzzzz.....Zzzzzzz....


I also need a lot of them...


because they are so cute...
the smaller the cuter....

I hope to get a new teddy....a white, pink, purple and red teddy bear...
Waaahhhh.....so many!!!
Giggle... :))


20111016

Friendship are like colours

Friendship are like colours
You choose black when its mysterious
You choose white for sincerity
You choose grey for dull
Orange when you are Happy
Red is the time when FURIOUS
Pink as it is,
Sweet and Lovely.
Blues for sharing those tears,
the blues in your days...

Colour when you Burn them
They will burnt prettily
and perhaps it burnt with smelly bloody dust!

Me, I can't choose any
Although rainbow is not permanent in me,
but nothing of them is
Acceptable and Understandable.



20111014

Shout Box!


I already get a shout box...maybe I can hear what other people comments me...and i feel free to hear anything from u!!! I just got it..and just to excited...*ketinggalan zaman sungguh!

Hope to get a good words...no war here...

can wait to see the respons from the others!!!

Start ur day with a saying...Ciao!

20111012

Kakiku yang Sakit Atit...!!!

Awak....saya sakit kaki awak...saya tak tahu laa wak...kaki saya ni macam-macam je awak....
Awak....saya nak balik umah awak...saya malas nak beli ubat kat klinik awak....
saya kedekut PITIH awak...saya nak manja dengan DADDY saya...saya nak abihkan duit bapak saya...

Awak...saya nak jumpa doktor hensem awak....sebabkan nanti dapat suami doktor awak...boleh laa beli LOTUS...bukan bunga teratai awak...CAR laa awak...WHEELCAR UCOP tak main ek....

P/S: Pelik bila Ketuat bertukar menjadi MONSTER!!!

Ketuat MONSTER! Google image
Ya ALLAH, Jauhkanlah diriku dari sebarang penyakit...Sembuhkanlah penyakit ku ini Ya ALLAH!!! Amin...

Fashionable Murder










The Wakeup Project. Inc

When I see the video, its really shocked me when the animals are "skinned alive". Their eyes are still blinking at that time without their skin there. I can feel that the animal really do S U F F E R to DEATH! I cannot think how could they do it, without even giving food to the animal, and they were in cage. I can see that the animal are whinning like crazy that they want to get out.

"Hey, Get me out of here!!!"

You see the bone are stuck out, become deaf and freeze to death out there. Please, stop it. I cant see it anymore. Friends out there please show your humanity....animality perhaps have more than Humanity.

Do not be An  "Earthlings"

20111006

I Think I Love You...

Semalam kan....eh...sebelum tuu...ASSALAMUALAIKUM....

sambung balik, Semalam kan saya bukak laa youtube nak cari lago ost korea yang lain sebagai memenuhkan koleksi saya....then saya search for Playfull Kiss OST.

Saya pun dengar-dengar laa lagu-lagu dye yang mane2 rase berkenan...pahtu saya terjumpa lah satu lagu yang dah lama saya cari....iaitu, I Think I Love You....

First tak tahu langsung tajuk lagu ni...saya dengar lagu ni masa tu kat kedai sushi....mesti laa die putar lagu-lagu jepun kan. Tak kan laa nak pasang lagu M Daud Kilau pulak kat kedai sushi. Pastu, tengah-tengah feeling dengar laa lagu ni...rase sesuai sangat laa dengan timing mase tu sebab kitorang (me n him) makan kat sana laa..biasalah mesti nak jiwang jepun cikit...

tapi of coz laa aku tak boleh nak mintak kan copy lagu tu dengan tuan kedai sushi tu. banyak laa pulak mase die nak layan lagu. lama la jugak dalam setahun aku cari lagu ni. then semalam, dengar-dengar teringat yang lagu ni aku cari selama ini...jiwang arr aku ni...tapi best ape....sb die feeling2 cikit....


and also the picture of us...!


20111001

This is my Love Story


Sebelum itu, Izinkan saya untuk ber"JIWANG" sebentar untuk malam ini.

Pertama kali saya cuba untuk mendedahkan kisah cinta saya di hadapan orang ramai. Walaupun ramai orang tahu yang saya sudah berpunya tapi jarang untuk saya menceritakan kisah cinta kami. Kerana bagi saya itu adalah privasi kami. Disini pun bukan saya mahu cerita lebeh-lebeh pun...Mungkin ingin aku rungkaikan tanda tanya bagi persoalan yang bermain di minda anda...

Sebelum itu, izinkan sekali lagi untuk saya bercerita siapakah lelaki yang bertahta di hati ini...
(Tiba-tiba rasa nak muntah, sebab memang ini bukan diriku yang sebenar. Jika anda kenali saya selama ini mesti anda juga bersetuju dengan saya)

Dia:
  • adalah orang Terengganu, yang sememangnya Bapak saya ANTI dengan orang Terengganu. (tak tahu macam mana nanti)
  • Telah mendapat 3 GAGAL dalam SPM nya....(sesungguhnya aku berbangga dengan pencapaian nya)
  • BUTA sebelah mata kirinya. Ramai orang tidak percaya akan hakikat ini begitu juga dengan saya pada mulanya. Kes Kecederaan: Kecik2 main wayar elektrik talipon yang tiang besar tu pastu tali wayar tu terputus lalu menyambar matanya.
  • Hanya anak FELDA. 
  • mula pandai membaca ketika darjah 4. KES: Suka ponteng kelas sebab nak main kat kolam ikan sekolah dan x tahu yang kene masuk kelas.
  • suka sangat menjual air tebu yang sememangnya ORI dan sedap.
  • suka makan JERING. (memang busuk!)
emmm...begitulah sedikit sebanyak. Kenapa saya mendedahkan kelemahannya?

Kerana bagi saya kelemahan itulah yang membuatkan dia lain daripada yang lain. Walaupun dia buta tapi dia masih lagi dapat hidup seperti manusia biasa. Walaupun kehilangan sebelah mata mungkin biasa bagi kita, begitu jugalah jika kita kehilangan satu kelebihan yang diberikan oleh ILAHI kita akan kurang sesuatu.

Bagi saya dia adalah seorang lelaki yang banyak mengajar saya erti kehidupan. Dia banyak membantu saya dari segi fizikal dan mental. Setiap perkara yang dihadapi dalam hidup ini senang dan susah juga saya akan kongsi bersama. Bagi kami itu adalah cara untuk merapatkan hubungan kami. Kerana saya juga tidak ramai kawan untuk memahami jiwa saya. Dia adalah teman hidup saya selama ini.

Kami bukanlah sepasang kapel yang selalu menjadi norma remaja sekarang untuk suka-suka. Kerana telah banyak kepahitan yang kami lalui selama ini. Amat rugi rasanya untuk memutuskan hubungan ini kerana segala kemarahan dan cacian yang kami terima dari ramai pihak tidak setuju dengan status kami berdua. Betul, Saya pelajar yang lebih cemerlang, tapi tidak bermakna lelaki yang lain memahami apa yang ada di lubuk hati ini.

Saya masih lagi teringat akan kata-kata rakan lelaki sekelas saya " Lelaki malang yang mana dapat pompuan macam engko ni??? Aku tak rela laa...." Anda dapat lihat? Berapa banyak lelaki zaman sekarang ini akan sanggup bertahan dengan perempuan macam saya? Sedangkan lelaki yang gaji beribu-ribu belum tentu lagi akan setia dengan teman nya. Bagi saya, ketakutan untuk mempercayai lelaki itu masih lagi dapat menguasai diri saya kerana saya mempunyai pengalaman yang besar dalam bidang itu.

Seperkara lagi, cincin yang menjadi tanda di jari ini juga menjadi tanda hubungan kami yang kami merancang untuk ke peringkat yang seterusnya. Atas anda untuk menilai apa makna hubungan kami, kerana saya tidak ada surat formal untuk mengatakan kami sudah bertunang. Tapi kalau sudah menjadi tanda orang, apakah maknanya lagi disini?

Sedikit sebanyak ada juga susahnya menjadi hak milik seseorang. Saya terpaksa menjaga hubungan saya dengan rakan-rakan dan juga dia. Tetapi, keluarga saya adalah yang lebih diutamakan. Kehormatan diri juga perlu dijaga.

Behave yourself!

Sememangnya saya lebih suka untuk menjadi bebas, keluar bersama kawan-kawan, dan juga bergurau senda. Tapi, selalu juga aku diingati "Jangan Cara Lelaki Lain". Payah laa....tapi terima jelah...Sebab ini laa aku payah nak cooperate dengan budak laki...juga aku tak suka orang nak menggedik dengan aku...lebih-lebih lagi type yang "just want to try something new...u know what I mean". Entah...kadang-kadang tak paham jugak dengan diorang. Tapi saya juga lebih selesa dengan keadaan begini.

Cinta itu sukar untuk dijelaskan dengan diungkapkan dengan setepatnya. Anda perlu merasai dahulu apa itu kepahitan cinta dan kemanisan cinta barulah ada dapat menilai apa maknanya CINTA.
Ramai juga kita lihat orang yang pernah bercinta serik untuk bercinta semula. Juga ramai yang tidak akan menerima apa itu CINTA. Anda jangan kata bahawa berCINTA itu suatu yang merugikan. Kerana saya Belajar banyak perkara melalui CINTA.

Tanpa CINTA saya tidak tahu bagaimana untuk mengasihi seseorang. Tanpa CINTA juga saya tidak tahu apa itu hati dan perasaan. Tanpa CINTA juga saya tahu apa itu makna PENGORBANAN. Saya disini bukan menggalakkan untuk anda bercinta. Tapi saya ingin mengubah persepsi orang yang melihat kepada hubungan cinta ini. Anggaplah bahawa setiap hubungan itu sebenarnya suatu yang serius dan penting. 

Atas anda untuk menilai entry ini. Saya tahu apa yang saya lakukan.
Disini nyatakan segalanya.