20110729

Ku Hidup di Pendalaman...

Hye u olls...ya saya..tak kenal saya...??? mane boleh tak kenal...ade orang nak bace ke aku buat gedik camni... Tak nye ade weh...Pah paleh awok...(haaa tu dia cakap temau...raub pahang, bagi yang tak tau). haishhh...hidup ku memang ditakdirkan untuk hidup di kampung...orang mesti tanye banyak kali tempat tinggal aku... meh aku nak cite ckit....

That day....starting dah english dah...lantak arr...aku kan bakal guru tesl koloh ceneh...
sambung balik...That day on my interview day...FYI interview kat lipis pahang ye...saje aku mintak jauh2.
orang mule tanye aku...aku duk sorang je nih...bapak aku dah blah pegi bandar and tinggal aku sorang-sorang.

Dari mane ni?
Ceneh...
muke pliks...
ceneh terengganu...
ooooo.....
datang sorang jeke...brani nye....
tak arr dengan ayah...dye kuar jap....

see...malu betol...ceneh kat mane????walaupun ceneh itu boleh didapati dalam peta malaysia...kalau x percaye pergi google..haiyoo...aku amat susah untuk menerangkan kedudkan ceneh...
perkara yang sama juga terjadi ketika aku di interview dengan lecturer2 tersebut...

Interviewer: Miss where did u study b4?
Me: SMK ceneh baru, terengganu...
Int.: oh...so why did u choose to be a teacher??
Me: Bla...Bla...Bla...
Int.: Oh..yes...Where did u studied once again???
Me: Smk Ceneh Bharu Chukai, Kemaman, Terengganu, Malaysia...
Int.: It's a rural area??? (Muke pelik dah ni)
Me: Oh yes!!! it is a rural area...(huh!)

ok...finally she knows it...haa....ceneh ceneh ceneh...and she doesn't believe me how did i get an A+ for my english Spm...bcoz u know how did the place like...without an internet access...but there a good coverage of the telephone line for celcom...but poor in others...see???!
However i did like the place...bcoz its full of trees...and mat rempit dari kampung...those boys..i hate it...
But its good to be at place where everything is not here...good for your survival...

maybe another time i will tell you more what are we having in cheneh...for my last footprint there....


No comments:

Post a Comment

Just Type it OUT! :)